Parteneriate ONU – companii

Parteneriatele inovatoare cu companiile și societatea civilă au devenit un fenomen obișnuit la ONU în ultimii ani. O serie de entități ONU din cadrul sistemului colaborează acum cu sectorul privat în mai multe privințe. Biroul Global Compact lucrează la întărirea sistemului ONU în ceea ce privește implicarea companiilor – inclusiv prin organizarea de întâlniri de tip UN System Private Sector Focal Points și publicarea lui The UN-Business Focal Point, un newsletter trimestrial menit să dezvolte comunicarea și colaborarea în rândul staff-ului ONU care lucrează cu companiile.

Global Compact mai contribuie și la dezvoltarea politicilor și practicilor ONU în domeniul parteneriatelor de business prin dezvoltarea Rapoartelor Secretarului General către Adunarea Generală, la capitolul “Către parteneriatele globale”.

În sfârșit, GC sprijină activitatea ONU în ceea ce privește eforturile ei de a internaliza cele zece principii în operațiunile organizației. Contribuția pozitivă a practicilor de business responsabile este acum recunoscută pe scară largă și Biroul Global Compact va continua să exploreze modurile prin care se pot amplifica parteneriatele ONU/Companii de-a lungul Organizației.

UN-Business Focal Point

Este un newsletter electronic trimestrial menit să dezvolte comunicarea și colaborarea în rândul staff-ului ONU care lucrează cu companiile. UN-Business Focal Point promovează împărtășirea bunelor practici și a lecțiilor despre activitățile de parteneriat de-a lungul sistemului ONU. Este produs de Global Public Policy Institute (GPPi), în colaborare cu United Nations Global Compact Office.

UN-Business Partnership Gateway

UN-Business Partnership Gateway a fost creat pentru a sprijini și facilita colaborarea dintre ONU și sectorul privat. Site-ul oferă o sursă de inspirație / informații și o funcție de compatibilizare menit să facă legătura dintre nevoile ONU cu resursele companiilor din întreaga lume. Companiile și organizațiile ONU asemănătoare pot folosi site-ul pentru a-și descrie interesele de parteneriat și a începe procesul de explorare a parteneriatului.

UN Private Sector Forum 2011

UN Private Sector Forum 2011 s-a focalizat pe rolul sectorului privat în sprijinirea strategiei Secretarului General despre Energia Sustenabilă pentru Toți. Această strategie adună la un loc guverne, sectorul privat și partenerii din societatea civilă, pentru a atinge trei scopuri importante până în 2030:

1. Acces global la servicii moderne de energie.

2. Îmbunătățirea eficienței energetice.

3. Creșterea părții din energie generată din resurse regenerabile

Găzduit de Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, Forumul Sectorului Privat a cuprins mese rotunde la nivel înalt cu companii, guverne, societatea civilă și liderii ONU. A fost conceput pentru a maximiza interacțiunea, a crește nivelul de înțelegere al eforturilor depuse și a genera o serie de angajamente către acțiune în jurul scopurilor de Energie Sustenabilă pentru Toți.

Consultați următoarele documente: AgendaMeeting ReportParticipant ListCommitments.

Pentru mai multe informații despre forum, teme de discuție, partenerii organizatori, știri și informații adiționale, click aici.

Materiale ghid

Global Compact și ONU oferă mai multe materiale ghid, care pot fi consultate aici.

Pentru informații despre întâlniri și evenimente, dar și pentru rapoartele acestor, vizitați pagina aceasta.

În sfârșit, pentru Rapoartele și Rezoluțiile ONU despre această temă, consultați această secțiune.

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...