Lanțul de aprovizionare

Global Compact îi încurajează pe semnatari să se implice alături de furnizorii lor în jurul celor zece principii și astfel să dezvolte practici ale lanțului de aprovizionare mai durabile. Totuși, multe companii nu au cunoștințele sau capacitatea necesară pentru a integra în mod eficient principiile în programele și operațiunile lor ale lanțului de aprovizionare existent. Rămâne valabilă provocarea de a fi siguri că principiile sustenabilității sunt integrate în toate procedurile de aprovizionare.

Pentru a asista companiile în îmbunătățirea procedurilor lor, Global Compact și partenerii au dezvoltat ghiduri despre cum poate fi abordată proactiv integrarea celor zece principii în practicile de management ale lanțului de aprovizionare. În 2010, Biroul Global Compact a intrat într-un parteneriat strategic cu BSR, o rețea de membri de business și consultanță focalizată pe durabilitate, pentru a dezvolta un ghid de implementare și un instrument de evaluare pentru semnatarii Global Compact.

Puteți descărca ghidurile – Supply Chain Sustainability – A Practical Guide for Continuous Improvement și A Practical Guide for Continuous Improvement for Small and Medium Enterprises. Pentru mai multe ghiduri, click aici.

Lanțuri de aprovizionare sustenabile: resurse și practici

Participanții Global Compact sunt invitați să intre pe noul site – Sustainable Supply Chains: Resources and Practices și să împărtășească informații despre inițiativele și activitățile lor sustenabile ale lanțului de aprovizionare, inclusiv exemple despre cum încorporează și promovează subiectele de sustenabilitate și cele zece principii în lanțurile lor de aprovizionare. Exemplele pot include modul în care compania administrează intern sustenabilitatea lanțului de aprovizionare, cum compania se implică alături de furnizori sau în parteneriate și inițiative de acțiune colectivă, pentru a promova sustenabilitatea lanțului de aprovizionare. Organizațiile, companiile și inițiativele speciale pe acest subiect care doresc să împărtășească informații despre eforturile lor legate de lanțul de aprovizionare sunt invitate să le trimită prin acest site. Toate articolele vor fi revizuite și aprobate de Biroul UNGC și CSR Europe înainte de a fi publicate.

Seria de webinarii

Global Compact a lansat de asemenea seria de webinarii menită să ajute companiile să dezvolte practici mai sustenabile ale lanțului de aprovizionare.

Grupul consultativ pentru sustenabilitatea lanțului de aprovizionare

Global Compact Office a stabilit un grup consultativ pentru participanți și stakeholderi pentru a se asigura că materialul de ghidaj este solid și se referă la nevoile companiilor. Grupul consultativ oferă input strategiei generale ale Global Compact pe acest subiect, pe dezvoltarea materialelor de ghidaj specifice și pe alte output-uri.

Întâlnirea inaugurală a Grupului Consultativ pentru Sustenabilitatea Lanțului de Aprovizionare a avut loc în Oslo, Norvegia, în 26-27 ianuarie 2010. Întâlnirea găzduită de Telenor Group, a adunat mai mult de 20 de reprezentanți ai comunității de business și ai  societății civile. Grupul consultativ este condus de Mads Ovlisen, membru al board-ului UN Global Compact Board și Chairman al companiei Lego.

Puteți vedea lista membrilor Grupul Consultativ aici, dar și Mission Statement-ul său. Pentru rapoarte ale întâlnirii și alte informații, click aici.

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...