Drepturile omului

  • Principiul 1: Companiile ar trebui să sprijine și să respecte protecțioa drepturilor universale ale omului și
  • Principiul 2: să se asigure că nu sunt complici ale abuzurilor în ceea ce privește drepturile omului.

DruckResponsibilitatea pentru drepturile omului nu aparține numai guvernelor și statelor naționale. Problemele legate de drepturile omului sunt importante atât pentru persoane când și pentru organizații.

Ca parte din dedicarea către Global Compact, comunitatea de afaceri are o responsabilitate în a susține drepturile omului atât la locul de muncă dar și, într-un sens mai larg, în aria sa de influență. Un imperativ moral important de comportament responsabil stă alături de recunoașterea faptului că respectarea drepturilor omului duce la performanță de business îmbunătățită.

Principii de promovare a femeilor

Principiile de promovare a femeilor sunt un set de principii de business care arată cum pot fi promovate femeile la locul de muncă, pe piața muncii și în comunitate. Principiile întăresc ideea de acțiune corporativă pentru promovarea egalității de gen și arată bunele practici prin elaborarea dimensiunii de gen a bunei cetățenii corporative, a inițiativei Global Compact și a rolului companiei în dezvoltarea sustenabilă.

Pentru mai multe informații despre Principiile de promovare a femeilor, click aici.

Drepturile copiilor și principiile de business

În 24 iunie 2010, UNICEF, UNGC și Salvați Copiii au lansat o procedură pentru a dezvolta un set de principii care să ofere îndrumări concrete despre ce trebuie să respecte companiile în domeniul drepturilor copiilor.

unicefPrincipiile oferă un set coerent de considerații practice pe care companiilor le pot aplica în cadrul operațiunilor lor. Fie că este vorba de locul de muncă, de piața comercială sau de comunitate, principiile despre copii au ca scop maximizarea impactului pozitiv și minimizarea ramificațiilor negative pe care activitățile lor le pot avea asupra copiilor. Principiile Drepturilor Copiilor și de Business pot fi descărcate aici.

Principiile Drepturilor Copiilor și de Business au fost lansate la nivel global în 12 martie 2012: principiile au fost finalizate și lansate în Londra, la 12 martie 2012. Evenimentul a adus laolaltă companii de top și experți, pentru a discuta și a oferi exemple ale modurilor în care companiile pot respecta și sprijini drepturile copiilor în cadrul operațiunilor lor de bază. Obiectivul evenimentului a fost să lanseze oficial Principiile Drepturilor Copiilor și de Business, să ofere conștientizarea principiilor și să convingă sectorul corporativ să folosească principiile. Pentru mai multe informații, click aici.

Pentru informații despre Principiile Drepturilor Copiilor și de Business, click aici. Pentru informații despre oportunități de implicare, trimiteți un e-mail la childrensprinciples@unglobalcompact.org.

Evaluarea de impact și management al drepturilor omului (HRIAM)

UN Global Compact, în colaborare cu IBLF, au creat un instrument online interactiv pentru a oferi companiilor îndrumări despre cum să evalueze și să administreze riscurile drepturilor omului și impactul activităților lor de business.

Ghidul pentru HRIAM poate fi accesat gratuit, după înregistrare. Click aici pentru acces la HRIAM.

Pentru mai multe informații și îndrumări despre tematicile drepturilor omului, vizitați următoarele:

Sau puteți să accesați secțiunea de bune practici GC aici.

Forumul drepturilor omului și al dilemelor de business

Companiile sunt încurajate să participe într-un Forum despre Drepturile Omului și Dilemele de Business pentru corporațiile multinaționale. Forumul își propune să dezvolte înțelegerea noastră colectivă despre tematicile legate de drepturile omului și să identifice abordări practice la dileme reale care ridică provocări companiilor responsabile. De asemenea, oferă link-uri către alte site-uri relevante, resurse și inițiative. Forumul încurajează feedback-ul despre practici de la diverși jucători din piață, inclusiv de la companii, organizații internațional, societatea civilă, mediul academic, comunități locale și alții. Pentru a vizita forumul, click aici.

Pentru mai multe informații despre oportunitățile de implicate, vizitați site-ul Global Compact aici.

Global Business Initiative

Fondată în 2009 pentru o perioadă inițială de 4 ani, Global Business Initiative on Human Rights (GBI) este un proiect pentru schimbul de idei, provocări
Global-Business-Initiativeși bune practici în ceea ce privește respectarea drepturilor omului de către companii. În spiritul – și cu colaborarea – UNGC, GBI este o inițiativă corporativă focalizată pe unirea liderilor de business din regiuni geografice și sectoare diferite. GBI organizează mese rotunde B2B, sprijină eforturile rețelelor locale GC și promovează instrumente legate de principiile GC despre drepturile omului. GBI colaborează și promovează activitatea Grupului de Lucru despre Drepturile Omului din GC. Pentru mai multe detalii despre inițiativă, click aici.

Drepturile populațiilor indigene

declaratie drepturi indigeniLa începutul lui 2012, un grup de companii GC LEAD au stabilit un grup de acțiune și au pornit un proiect care să dezvolte îndrumări pentru companiile care vor să activeze respectând și promovând drepturile populațiilor indigene, în concordanță cu standarde și norme internaționale precum Declarația Națiunilor Unite despre Drepturile Populațiilor Indigene (UNDRIP).

Grupul de acțiune lucrează acum cu Biroul UNGC și consultanți indigeni, pentru a dezvolta un ghid de business care să respecte și să promoveze drepturile precizate în UNDRIP. Pentru mai multe informații, click aici.

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...