Rompetrol Run and Care: eveniment cu peste 300 de angajați în sprijinul copiilor cu boli grave

Global goal 11Global Goals - 3-Health-well-beingRompetrol, membru al organizaţiei Global Compact Network Romania, a organizat crosul Run and Care, un eveniment cu peste 300 de angajați în sprijinul copiilor cu boli grave. Proiectul  vine în sprijinul Obiectivelor Globale 3 - Sănătate și bunăstare şi 11 – Oraşe şi comunităţi sustenabile.

Angajații KMG International au luat startul sâmbătă, 11 iunie, la acest aflat la cea de-a treia ediție, care a avut loc în parcul Herăstrău din București. Angajații din diferite companii din cadrul  Grupului au alergat alături de familii și parteneri de afaceri pe distanțe de 5, 10 și 15 km, KMG International donând 3 USD pentru fiecare kilometru parcurs, pentru a sprijini cauza Asociației M.A.M.E.

“Rompetrol Run & Care se evidențiază între inițiativele noastre de responsabilitate socială în sensul că acest eveniment îi implică nu numai pe angajații noștri, ci și partenerii noștri de afaceri, promovând valori precum voluntariatul și caritatea, într-un mod sănătos și antrenant, contribuind în același timp la dezvoltarea armonioasă a comunității. De-a lungul timpului, peste 3,000 dintre colegii noștri, adică mai bine de jumătate din angajații Grupului, au donat timp și efort pentru a susține diverse inițiative sociale, de mediu, de sănătate și educaționale în beneficiul comunității”, a declarat Marius Ghica, Director de Dezvoltare Corporativă în cadrul KMG International.

Grupul KMG International are peste 5.000 de angajați în România și din 2009 a investit mai bine de 8 milioane USD în proiecte de dezvoltare comunitară în țară, ajungând la 300.000 de Run and Care Rompetrolbeneficiari direcți.

Scopul acestui eveniment intern de implicare a angajaților a fost acela de a strânge fonduri pentru „Centrul Steluțelor”, un proiect al Asociației M.A.M.E., menit să ofere ajutor social și medical copiilor cu boli cornice și copiilor care provin din medii sociale defavorizate din București și județele limitrofe.

Centrul Steluțelor este cel mai important proiect al Asociației M.A.M.E., fiind inițiat în iunie 2014. De la înființarea sa, centrul a avut mai bine de 160 de beneficiari, iar cei 82 de voluntari implicați în proiect au oferit aproape 2.000 de ore de consiliere socială și medicală pentru copiii din România diagnosticați cu cancer și alte boli grave.

“Salutăm inițiativa KMG International de a-și încuraja angajații să suțină o astfel de cauză nobilă. Ediția de anul acesta a deja renumitului cros caritabil a fost organizată în beneficiul copiilor diagnosticați cu boli grave de care Asociația M.A.M.E. are grijă în cadrul „Centrului Steluțelor”. Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor susține serviciile de suport, consiliere și recuperare socio-medicală de care au nevoie acești copii în perioada de confruntare cu boala și în perioada de recuperare după aceasta. Dorim să ne arătăm profunda apreciere și să mulțumim KMG International pentru angajamentul lor față de comunitate și implicarea lor în cauza noastră”, a declarat Maria Culescu, președinte și fondator al Asociației M.A.M.E.

Despre KMG International

KMG International este un investitor durabil în economia românească, fiind în același timp un cetățean corporativ responsabil. Prin programul Grupului, „Împreună pentru Fiecare”, acesta a implementat 101 proiecte de mediu și de sănătate în întreaga țară. Dintre parteneriatele noastre strategice cu societatea civilă amintim – suținerea pentru SMURD, a Galei Societății Civile, a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...