Arhiva știrilor

Educaţia adulţilor români înregistrează cele mai slabe valori din UE

În România, indicatorii privind educaţia adulţilor înregistrează cele mai slabe valori din Uniunea Europeană, se arată în noul infografic lansat de Friedrich-Ebert-Stiftung România în Monitorul Social. Acest fapt afectează atât şansele individuale de a ocupa un loc de muncă aducător de venituri și satisfacții, cât şi performanţele generale ale economiei României.

Citește articolul integral


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact

Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate.

Citește articolul integral


Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.

Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România.

Citește articolul integral


România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior

Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Citește articolul integral


Ești tu următorul pionier SDG?

UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG).

Citește articolul integral


UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen

UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc.

Citește articolul integral


UN Global Compact face apel la liderii de afaceri să prioritizeze egalitatea de gen

De Ziua Internațională a Femeii, UN Global Compact și-a luat angajamentul de a uni comunitatea de afaceri pentru a prioritiza egalitatea de gen.

Citește articolul integral


Xiamen Airlines devine prima companie aeriană care sprijină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Compania chineză Xiamen Airlines s-a angajat să sprijine Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, devenind astfel prima companie aeriană care și-a asumat un astfel de angajament.

Citește articolul integral


Noile tehnologii pot susține și antrena eforturile de dezvoltare durabilă

Noile tehnologii și infrastructurile digitale au potențialul de a rezolva unele dintre riscurile cele mai presante ale lumii și de a transforma industrii, se arată în Raportul de Oportunități Globale pe 2017.

Citește articolul integral


Modelele de afaceri sustenabile pot debloca cel puțin 12 trilioane de dolari și remedia economia

Modelele de afaceri sustenabile ar putea deschide oportunități economice în valoare de cel puțin 12 trilioane de dolari și până la 380 de milioane de locuri de muncă pe an, până în 2030, susține Comisia pentru Afaceri și Dezvoltare Sustenabilă.

Citește articolul integral


35% din populația țărilor subdezvoltate rămâne în sărăcie extremă până în 2030

Cu toate că o redresare modestă la nivel mondial este proiectată pentru 2017-2018, economia mondială nu a ieșit încă din perioada de creștere lentă caracterizată prin investiții slabe, diminuarea comerțului și stagnarea productivității, se arată în noul raport al Organizației Națiunilor Unite, World Economic Situation and Prospects (WESP) 2017.

Citește articolul integral


Demnitatea umană va fi “nucleul muncii mele”, a declarat Secretarul General al ONU António Guterres

La 12 decembrie 2016, António Guterres a fost învestit în funcție ca Secretar General al Organizației Națiunilor Unite. În viziunea sa pentru acest post, Guterres – fost prim-ministru al Portugaliei și a Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați – a spus că Organizația Națiunilor Unite este unic plasată pentru a conecta punctele necesare pentru a depăși provocările globale și de a consolida legătura dintre pace și securitate, dezvoltarea durabilă și politicile privind drepturile omului.

Citește articolul integral


2017 – Anul Internațional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare

2017 a fost desemnat Anul Internațional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare de către Organizația Națiunilor Unite.

Citește articolul integral


S-a lansat Global Compact Local Networks 2015 Report

Raportul pe 2015 al Global Compact Local Networks a fost lansat în cadrul seriei de evenimente “Making Global Goals Local Business” din Dubai, 26.10.2016.

Citește articolul integral


Noua Agendă Urbană a fost adoptată

Noua Agendă Urbană este o foaie de parcurs pentru construirea de orașe care pot servi ca motoare de prosperitate și de centre de interes cultural și bunăstare socială protejând în același timp mediul înconjurător.

Citește articolul integral


Global Compact Network România a aderat la Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă

Global Compact Network România a aderat la Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă. Constituit în cadrul seminarului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), “Lideri pentru dezvoltarea durabilă“, organizat pe 18 octombrie 2016 de Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților, consiliul va funcționa sub autoritatea Subcomisiei pentru Dezvoltare Durabilă.

Citește articolul integral


Acordul Climatic de la Paris, gata de aplicat la nivel mondial

Acordul Climatic de la Paris intră în vigoare la 4 noiembrie 2016, a anunțat Organizația Națiunilor Unite.

Citește articolul integral


Parlamentul European a ratificat Acordul Climatic de la Paris

Parlamentul European a aprobat ratificarea de către Uniunea Europeană a Acordului Climatic agreat în luna decembrie a anului trecut la Paris. La 30 de zile după ce UE trimite documentele ratificării la ONU, acordul poate intra în vigoare la nivel global.

Citește articolul integral


Românii, campioni la consum iresponsabil?

50% din risipa de alimente din România se produce la nivelul consumatorilor și doar 7% la nivelul retailer-ilor. România este responsabilă pentru 2,55% din cantitatea totală de alimente risipite la nivel european, în condițiile în care cca 40% din populația țării este plasată sub pragul de sărăcie și are dificultăți în procurarea hranei zilnice.

Citește articolul integral


Sprijinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România, la raport la ONU

Prim-ministrul Dacian Cioloș reprezintă România la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU cu misiunea de a prezenta modul în care Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă, conținute în Agenda 2030, se reflectă în programele și strategiile Guvernului României.

Citește articolul integral


Următoarea generație de soluții de business pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

UN Global Compact lansează patru noi platforme în parteneriat cu Global Reporting Initiative (GRI), Monday Morning/Sustainia, Principles for Responsible Investment (PRI) și Volans pentru a ajuta la modelarea următoarei generații de initiațive de dezvoltare durabilă și parteneriate pentru afaceri.

Citește articolul integral


Educația și piața muncii – oportunități de dezvoltare sustenabilă pentru afacerile din România

În prezent, companiile din România sunt deosebit de bune la transformarea educației de calitate și a pieței locurilor de muncă în contextul creșterii economice în oportunități de afaceri, se arată în raportul publicat de Global Compact Network România în urma workshop-ului “De la Obiective Globale la Afaceri Locale”.

Citește articolul integral


Electrica s-a alăturat Global Compact Network România

Electrica SA, singura companie românească din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România, a devenit semnatară a Pactului Global al Națiunilor Unite și s-a alăturat rețelei locale Global Compact Network România.

Citește articolul integral


Program de reducere a poluării pentru apele de suprafață

Guvernul a aprobat, prin hotărâre, Programul de eliminare treptată a evacuărilor, emisiilor și pierderilor de substanțe prioritar periculoase și alte măsuri pentru principalii poluanți. Se are în vedere îmbunătățirea calității apelor de suprafață dulci și saline, ceea ce va reflecta pozitiv asupra stării globale a sănătății populației și a stării calității apelor comunitare, România înregistrând astfel pași în sprijinul Obiectivului Global nr.6: Apă curată și igienă.

Citește articolul integral


Ministerul Muncii a lansant platforma Anti-sărăcie

Ministerul Muncii a lansant platforma online a Strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei, un portal care adună acțiunile planificate de Guvernul României ca inițiative menite să sprijine Obiectivul Global nr. 1: Fără sărăcie.

Citește articolul integral


Philip Morris sprijină public Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă

Philip Morris, semnatar al principiilor UN Global Compact și participant în Global Compact Network România, s-a alăturat companiilor care s-au angajat public să sprijine Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă.

Citește articolul integral


ONU lansează primul Raport privind Progresul către Obiectivele Globale

În septembrie 2015, ONU a ratificat Obiectovele Globale – un plan ambițios de rezolvare a celor mai mari probleme ale omenirii până în 2030. Pe măsură ce se apropie prima aniversare a aprobării obiectivelor, ONU a lansat primul său raport privind progresul. Acesta prezintă demersurile făcute până acum și nu ascunde amploarea provocărilor.

Citește articolul integral


S-a lansat consultarea publică privind strategia națională anticorupție

Ministerul Justiției supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2016 – 2020, inițiativă în spiritul Principiului 10 din Pactul Global al Națiunilor Unite, privitor la combaterea corupției în sectoarele public și privat.

Citește articolul integral


Șase pași pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) necesită eforturi unite pentru a stimula investițiile în sectorul privat, în numeroase sectoare orientate spre ODD-uri: dezvoltarea infrastructurii, sănătate și educație, securitate agro-alimentară, precum și o serie de alte domenii de provocări sociale, de mediu și economice.

Citește articolul integral


Apel public la “Parteneriate pentru ODS”

Global Compact Network România face publică Declarația de Asumare a Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă și adresează un apel public la “Parteneriate pentru ODS” în vederea elaborării până la finalul acestui an a planului de acțiune al României, pentru definirea angajamentului privind contribuția țării noastre la ODS până în anul 2030.

Citeste articolul integral


UNGC dezvăluie strategia „Making Global Goals Local Business” pentru a susține activitățile de business responsabile în spiritul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

UN Global Compact (UNGC) și-a dezvăluit la New York strategia pe termen lung de susținere a afacerilor responsabile și a activităților care sprijină atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) până în 2030.

Citește articolul integral


Petrom a lansat Raportul de implicare în comunitate 2015

OMV Petrom a alocat în 2015 peste 4,5 milioane de euro pentru programe dedicate comunităților din România. Acțiunile de responsabilitate socială sunt detaliate în Raportul de Implicare în Comunitate al companiei pe anul 2015.

Citește articolul integral


Coca-Cola HBC România lansează „După Noi”, platforma sa de sustenabilitate

Platforma va îngloba atât inițiativele companiei, cât și programe ale comunităților. Inițiativa este în spiritul Obiectivelor Globale 6 – Apă curată și igienă și 11 – Oraşe şi comunităţi durabile.

Citește articolul integral


Înscrieri la a 4-a ediţie a conferinţei CYFI International Summit and Launch Strategy

A patra ediţie a conferinţei CYFI International Summit and Launch Strategy se va concentra pe incluziunea financiară, educaţia cetăţenească în economie şi dezvoltarea activă a tinerilor şi va avea loc în 28 şi 29 iunie la Banca Naţională a României, în Bucureşti. Evenimentul este organizat de Child and Youth Finance International, Banca Naţională a României. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Autoritatea de Supraveghere Financiară din România.

Citește articolul integral


Rompetrol Run and Care: eveniment cu peste 300 de angajați în sprijinul copiilor cu boli grav

Rompetrol, membru al organizaţiei Global Compact Network Romania, a organizat crosul Run and Care, un eveniment cu peste 300 de angajați în sprijinul copiilor cu boli grave. Proiectul  vine în sprijinul Obiectivelor Globale 3 – Sănătate și bunăstare şi 11 – Oraşe şi comunităţi sustenabile.

Citește articolul integral


Dezbatere în Consiliul de Securitate ONU pe tema “Protecția civililor în cadrul operațiunilor de menținere a păcii”

La 10 iunie 2016, Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susținut o intervenție în Consiliul de Securitate, în cadrul dezbaterii publice de nivel înalt organizată de președinția franceză a Consiliului pe tema „Protecția civililor în cadrul operațiunilor de menținere a păcii”.

Citește articolul integral


Conferința GLOBAL COMPACT 2030 “Nu este timp de pierdut”

La un an de la lansarea oficială a inițiativei Global Compact Network, Cehia a găzduit marele summit global de

responsabilitate socială: GLOBAL COMPACT 2030. Looking into the future of Corporate Sustainability. “There is no time to waste”.

Citește articolul integral


Carbon Solutions Global Romania devine participant la Global Compact Network Romania

Ne bucurăm să anunțăm că Carbon Solutions Global Romania devine participant la Global Compact Network Romania. Misiunea companiei este de a aduce dezvoltarea durabilă și neutralitatea față de carbon în viața unui număr tot mai mare de oameni.

Citește articolul integral


Directorul UNGC îndeamnă la adoptarea unui preț minim pe carbon

Lise Kingo, Directorul executiv al organizaței United Nations Global Compact, a făcut un apel la companii pentru a-și stabili un preț intern minim de 100 de dolari pe tona metrică. Anunțul a fost făcut în timpul semnării istorice a Acordului de la Paris, de către peste 165 de state membre ONU, la sediul ONU din New York.

Citește articolul integral


Susținerea parteneriatului: OMV Petrom și Global Compact Network Romania promovează Obiectivele de Dezvoltare Globală

În noiembrie 2015, comitetul director al Rețelei Locale Global Compact România a decis să promoveze Obiectivele de Dezvoltare Globală ale Organizației Națiunilor Unite și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în lanțurile de aprovizionare ale membrilor. Ca urmare a acestei decizii, OMV Petrom, în parteneriat cu echipa Rețelei Locale Global Compact România (GCNR) a organizat în 7 aprilie 2016 primul eveniment din serie, la care a invitat peste 50 de furnizori să sprijine principiile, să se alăture rețelei locale și să adopte Obiectivele Globale.

Citește articolul integral


Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, nominalizată drept Local SDG Pioneer

Ne face plăcere să anunțăm că Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, Reprezentant și Preşedinte al Comitetului Director Global Compact Network Romania, este nominalizată drept Local SDG Pioneer.

Citește articolul integral


Doar trei zile rămase pentru sugestii privind raportarea datelor non-financiare

Până vineri, 15 aprilie, mai puteți transmite Comisiei Europene, în cadrul perioadei de consultare publică, sugestii privind Directiva 2014/95/EU a Uniunii Europene cu privire la publicarea informaţiilor non-financiare şi despre diversitate.

Citește articolul integral


Express COP, acum disponibil online pentru IMM-uri

Unul dintre punctele principale ale strategiei UNGC pentru IMM-uri este nevoia de a simplifica procedura de depunere a Comunicării Progresului (CP). De aceea am creat “Express COP”, ca un mod simplu de comunicare a progresului de către IMM-urile care consideră procedura actuală prea complexă.

Citește articolul integral


Ban Ki-moon cere ca investițiile în energia curată să fie dublate

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a făcut un apel pentru ca investițiile globale în energia curată să se dubleze până în 2020, pentru a menține creșterea temperaturii planetei sub 2℃, așa cum s-a stabilit la Paris.

Citește articolul integral


Lanțuri sustenabile de furnizori: noua autostradă informațională

Dacă ai un sediu, angajați și vinzi sau furnizezi un bun sau un serviciu clienților, atunci ai o amprentă de carbon și un lanț de furnizori care afectează acea amprentă. 

Citește articolul integral


Ban Ki-moon îndeamnă la concretizarea obiectivelor COP21

Ban Ki-moonBan Ki-moon, Secretarul General al ONU și Laurent Fabius, ministrul Afacerilor Externe din Franța, au lansat la Abu Dhabi apeluri susținute pentru concretizarea obiectivelor stabilite la conferința despre climat a Organizației Națiunilor Unite – COP21.

Citește articolul integral


UN Global Compact salută acordul istoric despre climat adoptat de 195 de țări la Paris, la COP21

Îi felicităm pe Secretarul General Ban Ki-moon, pe Secretarul Executiv al UNFCCC Christina Figueres, pe ministrul francez al Afacerilor Externe Laurent Fabius și pe șefii de guverne din cele 195 de țări, pentru acest reper istoric. 

Citește articolul integral


UN Global Compact și codul de business responsabil sunt cuprinse în recomandările G20

Summit-ul G20 s-a desfășurat în Antalya, Turcia în acest an și lideri din lume s-au pus de acord asupra unui plan de dezvoltare responsabilă pentru următorii ani.

Citește articolul integral


Ciclismul adoptă Obiectivele Globale

Ca urmare a apelului lui Ban Ki-Moon la Adunarea Generală a Secretarului Organizației Națiunilor Unite despre Schimbările Climatice din septembrie 2014, European Cyclists’ Federation și World Cycling Alliance se dedică promovării importanței ciclismului ca mod de a atinge noile Obiective Globale de Dezvoltare Durabilă ale ONU, cu atenție deosebită pentru acțiunile privind schimbările climatice.

Citește articolul integral


Raportor ONU: România neagă amploarea sărăciei şi a discriminării romilor

O proporţie mare a populaţiei române, în special romii, sunt afectaţi de sărăcie dar autorităţile refuză să accepte “amploarea sărăciei şi a discriminării”, a declarat miercuri un responsabil al ONU, Philip Alston, care a vizitat România, scrie AFP, citată de Hotnews.

Citește articolul integral


Rețelele locale europene s-au întâlnit la Adunarea Regională Anuală

Mai mult de 20 de rețele locale din Europa s-au adunat la Berlin, cu prilejul Adunării Regionale a Rețelelor Locale. Rețelele europene au aflat mai multe detalii despre inițiativele curente, resursele disponibile și evenimentele viitoare și au explorat unele oportunități pentru o colaborare mai strânsă între Rețelele Locale și Global Compact LEAD

Citește articolul integral


Lise Kingo, director executiv Global Compact: „Global Compact nu este un câine de pază, ci un câine însoțitor“

Reportera Janelle Dumalaon de la DW Business a stat de vorbă cu Lise Kingo din Danemarca, noua directoare executivă a organizației UN Global Compact, cu prilejul unei conferințe organizate în Berlin. Iată cele mai importante idei.

Citește articolul integral


Noile Obiective Globale, aprobate în unanimitate de 193 de șefi de stat la ONU

Global Goals at the UNObiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (Sustainable Development Goals – SDG) elaborate de Organizația Națiunilor Unite au fost aprobate în acest weekend în unanimitate de cei 193 de șefi ai

statelor membre ONU, prezenți la summit-ul organizat de UN Global Compact la New York, în perioada 25-27 septembrie.

Cele 17 objective propuse comunității internationale pentru următorii 15 ani vizează eradicarea sărăciei extreme,  lupta împotriva inechității și injustiției și protejarea planetei. Obiectivele au, prin natura lor, un caracter global, dar atingerea lor depinde de succesul implementării la nivel local și național, unde este de așteptat să declanșeze o reacție în lanț atât în mediul de afaceri cât și la nivelul sectorului politico-administrativ.

România acordă o importanță deosebită evenimentului, fiind reprezentată, pentru prima dată în ultimul deceniu, la cel mai înalt nivel, de către președintele Klaus Iohannis.

Citește articolul integral


Petiție pentru acțiune din partea companiilor, ca răspuns la criza refugiaților

În plină criză a refugiaților, fenomen ce se va resimți curând și în Romania, UN Global Compact lansează un apel către sectorul de afaceri de a veni în sprijinul eforturilor guvernamentale de absorbție și integrare.

Echipa Business for Peace dorește să vă atragă atenția asupra inițiativei Business Action Pledge in Response to the Refugee Crisis, recent lansată de UN Global Compact, în parteneriat cu UN Refugee Agency (UNHRC).

Inițiativa încearcă să mobilizeze companii, dar și actori din societate, pentru a acționa ca răspuns la criza globală a refugiaților, în plină desfășurare în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Citește articolul integral


Nominalizează-ți CEO-ul la WEPs CEO Leadership Awards

CEO-ul companiei tale este campion al promovării egalității de gen și susținător al recunoașterii meritelor femeilor din companie? Nominalizează-l pana în 30 octombrie la WEPs CEO Leadership Awards!

S-au deschis înscrierile pentru ediția 2016 a prestigiosului concurs WEP’s CEO Leadership Awards, care recunoaște meritele unor lideri de companii de a promova egalitatea de gen și sprijinirea Principiilor de Sprijin ale Femeilor. Premiile salută acțiunile concrete și inovatoare implementate pentru a respecta cele 7 Principii și mai ales Principiul 1: Leadership-ul promovează Egalitatea de Gen. Câștigătorii vor avea ocazia de a vorbi direct despre angajamentul lor la o ceremonie la Națiunile Unite, în timpul evenimentului anual Women’s Empowerment Principles, în martie 2016.

Citește articolul integral


Alege-ți un obiectiv global și spune tuturor!

În 25 septembrie 2015, 193 de lideri din lume își vor exprima angajamentul față de cele 17 Obiective Globale, pentru a realiza 3 lucruri extraordinare în următorii 15 ani:

  1. eradicarea sărăciei extreme;
  2. lupta împotriva inegalității și injustiției;
  3. combaterea schimbărilor climatice.

Obiectivele Globale pentru dezvoltare durabilă ar putea îndeplini aceste lucruri. În toate țările. Pentru toți oamenii.

Citește articolul integral


Lansarea Premiilor Globale de Business și Pace Interreligioasă

Printr-un parteneriat strategic, Fundația Afaceri pentru Pace și Libertate Religioasă a lansat Premiile Globale de Business și Pace Interreligioasă, care vor fi prezentate în fiecare oraș gazdă al Jocurilor Olimpice de vară și de iarnă, începând cu Rio 2016.

Citește articolul integral


INSOFT publică raportul COP

Raportul publicat [PDF] analizează impactul pe care INSOFT l-a avut asupra societății românești, respectiv asupra clienților, angajaților, partenerilor de afaceri, comunităților din care face parte precum și asupra mediului înconjurător. În plus, acest raport lansează o nouă provocare pentru INSOFT arătând care sunt efectele politicilor de implementare a activităților de responsabilitate socială și cum contribuie acestea la creșterea eficienței companieiINSOFT Development&Consulting a susținut în perioada 2014-2015 o serie de proiecte cu impact social și acoperire națională atât în parteneriat cu organizații neguvernamentale cât și prin campanii proprii.

Citește articolul integral


România nu respectă mereu drepturile angajaților

România are unul dintre cele mai scăzute rating-uri din UE în privința respectării drepturilor angajaților, situându-se pe penultimul loc, alături de Polonia în rândul statelor în care dreptul muncii e încălcat sistematic, reiese din „Monitorul Social“, un proiect al fundației Friedrich-Ebert-Stiftung. Sursele datelor folosite sunt Eurostat și ITUC.

Citește articolul integral


Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: toți au de câștigat într-o lume mai bună

În ultimii 15 ani, United Nations Global Compact a mobilizat companiile să joace un rol critic în atingerea obiectivelor ONU. Fiind principala resursă mondială a activității economice, afacerile – prin locuri de muncă, investiții, inovație și colaborare – sunt în mijlocul oricăror îmbunătățiri ale standardelor de viață. Prin participarea la UNGC, faci deja o diferență prin abordarea celor mai mari provocări internaționale, inclusiv sărăcia, educația, sănătatea, egalitatea de gen, clima, apa, pacea și buna guvernare.

Citește articolul integral


Salvați Copiii România se alătură inițiativei noastre

Suntem mândri să anunțăm că Salvați Copiii România se alătură inițiativei Global Compact Network Romania. Salvați Copiii este cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copiilor. Salvați Copiii activează alături de UN Global Compact colaborând cu companiile participante și cu stakeholderii din UN Global Compact Network Romania, cu scopul de a reduce mortalitatea în rândul copiilor, de a oferi educație primară universală și de a îmbunătăți sănătatea maternă.

Citește articolul integral


Concluziile Summit-ului de Afaceri și Schimbări Climatice: către o societate cu amprentă de carbon scăzută

O adunare fără precedent de 25 de rețele de afaceri mondiale, reprezentând peste 6,5 milioane de companii din peste 130 de țări, a pledat pentru o tranziție globală către o economie cu o amprentă de carbon scăzută.

Citește articolul integral


Responsabilitate globală la nivel local

La aniversarea a 15 ani de la semnarea Pactului Global, Organizația Națiunilor Unite (ONU) propune companiilor o nouă agendă ambițioasă. Pentru prima dată, 22 de companii și organizații din România, grupate în Global Compact Network România, acceptă provocarea.

Citește articolul integral


Mariana Gheorghe – primul Președinte al The Global Compact Network Romania

Primul Președinte al Comitetului a fost aleasă doamna Mariana Gheorghe, Director General Executiv și Președinte al Directoratului OMV Petrom, mandatul său fiind valabil în perioada 2015-2017.

Citește articolul integral


Lansarea Global Compact Network Romania

23 de organizații din România și-au unit  forțele pentru a contribui la un mediu economic mai responsabil. Într-un eveniment organizat în Aula Magna a Academiei Române, s-a lansat Global Compact Network România (GCNRo), biroul local al Pactului Global al Naţiunilor Unite (United Nations Global Compact), cea mai respectată iniţiativă de politică strategică adresată reprezentanţilor mediului de afaceri, sectorului neguvernamental şi academic. Organizațiile semnatare s-au angajat să respecte cele 10 principii Global Compact și își propun ca printr-un efort voluntar să susţină lupta anti-corupție, drepturile omului, dreptul la muncă și protejarea mediului.

Citește articolul integral


Ambasada Regatului Olandei – Departamentul Economic și de Mediu

Ne face plăcere să vă anunțăm că Ambasada Regatului Olandei este Partener Strategic al inițiativei Global Compact Romania Network.


Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...