Cum te alături inițiativei Global Compact Network Romania

Obținerea statutului de semnatar al inițiativei Global Compact este un angajament public important față de practicile de business responsabile și către transparență, dar nu include în mod automat statutul de membru în rețeaua locală. Acesta este un proces separat și implică și o taxă obligatorie menită să acopere cheltuielile Secretariatului Rețelei.

Rețelele locale au fost create pentru a ajuta Global Compact să devină relevant în domeniul economic, politic și cultural global și pentru a-i ajuta pe semnatari să-și asume un angajament deplin.

Dacă doriți să vă alăturați Global Compact Network Romania, contactați Secretariatul. Înainte de deveni participant, veți semna o declarație de adeziune și veți furniza următoarele detalii:

  • Datele de contact complete ale persoanei de contact desemnate de organizatie;
  • Detaliile organizaţiei necesare pentru redactarea contractului şi emiterea facturii;
  • O scurtă descriere (50 de cuvinte) a organizaţiei pentru site-ul reţelei;
  • Permisiunea (optionala) de a anunţa înscrierea pe site şi pe reţelele de socializare; şi (în cazul acordării acesteia)
  • Sigla organizaţiei, o fotografie la rezoluţie bună şi un citat din partea liderului organizaţiei (Director / Preşdinte).

Dacă aveți întrebări, contactați Secretariatul.

Beneficiile participării la Global Compact Network Romania

Fiecare organizație are propriile motive de a ni se alătura, dar pentru multe companii beneficiile includ:

o   Întâlniri trimestriale care permit schimbul de cunoștințe, relaționarea și un spațiu neutru în care pot interacționa membrii unor organizații diferite în mărime, sector și industrie.

o   Evenimentele externe oferă o platformă în care membrii activi pot să vorbească publicului despre diverse subiecte legate de GC.

o   Programul de peer review al rapoartelor CoP oferă membrilor feedback despre CoP-urile lor. La cerere, se acordă asistență și mentorat pentru elaborarea CoP-urilor.

o   Influențarea politicilor, a reglementărilor și a instituțiilor: organisme guvernamentale și lideri ai politicilor globale consultă adesea rețeaua pentru a obține feedback din partea sectorului privat, despre dezvoltări majore de politici.

o   Site-ul rețelei locale publică participarea și sprijinul membrilor la GC și este o resursă utilă pentru membri.

o   Forumul Anual al Rețelelor Locale oferă companiilor din România de toate mărimile oportunitatea de a relaționa cu companii de top din întreaga lume și cu creatori de politici Global Compact.

o   Îndeplinirea obligațiilor de semnatari ai inițiativei: prin sprijinirea Rețelei Locale din România, membrii își îndeplinesc o parte din obligația către Global Compact, deoarece Rețeaua acționează în numele membrilor săi pentru a îndeplini obiectivele GC.

o   Webinarii pe teme relevante operațiunilor GC.

Costurile de participare anuală (fără TVA)

o    Companie mare* – 3.500 de euro

o   Companie mijlocie – 1.000 de euro

o   Companie mică – 500 de euro

o   Micro-afacere sau altă organizație – 200 de euro

* așa cum este definită de Recomandarea Comisiei Europene 2003/361 din 6 mai 2003, privitoare la definiția întreprinderilor micro, mici, medii și mari: mare – peste 250 de angajați și cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro | medie – 50-250 angajați, 10-50 mil. euro | mică – 10-50 angajați, 2-10 mil. euro | micro:

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...