Întrebări frecvente

Care este diferența dintre Global Compact și Global Compact Network Romania?

United Nations Global Compact este o platformă globală în care entitățile de business și non-business se implică în domenii precum drepturile omului, dreptul muncii, protecția mediului, anticorupție. Participarea la Global Compact este un angajament vizibil către implementarea, anunțarea și promovarea celor zece principii universale. Rețelele locale, precum cea din România, sunt grupuri de participanți care se unesc pentru a dezvolta UNGC și principiile sale într-un context geografic anume. Rolul nostru este să ajutăm companiile să se implice în GC respectând cele zece principii și creând oportunități pentru multi-stakeholderi și pentru acțiune colectivă.

Trebuie să plătesc pentru a deveni semnatar UNGC?

Participanții business sunt rugați să plătească o donație anuală pentru a suporta activitatea UNGC, dar deocamdată nu este obligatoriu (mai mult informații aici).

Cât costă să devin membru al rețelei române?

Participarea anuală* costă 3.500 de euro pentru companiile mari, 1.000 pentru cele medii, 500 pentru cele mici și 200 pentru micro-întreprinderi și organizații non-business. Taxa de administrare este necesară pentru a acoperi costurile activităților rețelei.

* așa cum este definită de Recomandarea Comisiei Europene 2003/361 din 6 mai 2003, privitoare la definiția întreprinderilor micro, mici, medii și mari: mare – peste 250 de angajați și cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro | medie – 50-250 angajați, 10-50 mil. euro | mică – 10-50 angajați, 2-10 mil. euro | micro:

De ce trebuie să plătesc de două ori?

Donația voluntară acoperă administrarea globală a inițiativei UNGC și le permite companiilor să participe la întâlniri internaționale și grupuri de lucru. Donația către rețeaua locală acoperă activitatea Secretariatului Global Compact Network Romania, care lucrează pentru companiile cu sediul în România și are priorități și activități locale. De asemenea, reprezintă companiile cu sediul în România la forumurile internaționale.

Pot să devin membru doar al inițiativei GC, fără să mă alătur Global Compact Network Romania?

Da – nu există nicio obligație de a fi membru al Global Compact Network Romania, dar mulți semnatari consideră că apartenența la Global Compact Network Romania le permite să obțină mai multe avantaje ca semnatare ale UNGC. Participarea la rețelele locale le permite companiilor să se implice local în probleme legate de cele zece principii, să participe la evenimente din domeniu și să schimbe informații cu partenerii.

Pentru mai multe informații despre participarea la GC, vizitați site-ul UNGC.

Pot să mă alătur Global Compact Network Romania fără să particip la Global Compact?

Nu – membrii Global Compact Network Romania trebuie să fie semnatari înregistrați ai GC.

Care sunt beneficiile participării la Global Compact Network Romania?

Sunt mai multe beneficii ale participării, dar pentru multe companii cele mai importante sunt:

  • suport în îndeplinirea cerințelor UNGC în materie de comunicare a progresului;
  • întâlniri regulate și evenimente, care oferă oportunități excelente de învățare și socializare;
  • informarea continuă despre activitățile GC;
  • relații cu alte agenții ale ONU.

Cine întreține Secretariatul Global Compact Network Romania?

Secretariatul pentru Global Compact Network Romania este administrat de The CSR Agency, agenție de consultanță. Secretariatul este responsabil pentru coordonarea programului de activități pentru membrii Rețelei.

Cum devin membru al Global Compact Network Romania?

Dacă doriți să participați la rețea, contactați Secretariatul. Vă vom cere să semnați o declarație de suport și să ne furnizați următoarele detalii:

  • Detaliile complete de contact ale organizației.
  • Adresa unde vom trimite factura și o căsuță poștală, dacă este nevoie.
  • O descriere scurtă (50 cuvinte) a organizației, pentru site-ul rețelei.
  • Permisiunea (sau precizarea că nu permiteți) anunțării statutului de membru pe site-ul nostru, pe Facebook, Twitter și LinkedIN.

În mailing list se pot înscrie mai mulți membri ai organizației mele?

Sigur că da – contactați Secretariatul dacă dv. sau un alt membru al companiei ar dori să primească informații de la Global Compact Network Romania.

Dacă aveți alte întrebări, contactați Secretariatul.

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...