Înscriere

Pasul 1: Participarea în Global Compact Network Romania este deschisă organizațiilor cu sediul în România, care au semnat în prealabil aderarea la cele zece principii şi şi-au păstrat statutul de participanţi activi la UN Global Compact prin depunerea la timp a rapoartelor de progres.

Mai multe informații despre cum să deveniți semnatari ai inițiativei UN Global Compact pot fi găsite aici sau pe site-ul United Nations Global Compact, aici.

Semnatarii principiilor pactului global pot solicita înscrierea în Global Compact Network Romania.

Pasul 2: Mai multe detalii despre cum să vă înscrieți în Global Compact Network Romania.

Organizaţiile interesate de înscrierea în reţeaua locală sunt invitate să contacteze Secretariatul. Vă vom solicita să semnaţi o declaraţie de susţinere şi să ne oferiţi următoarele detalii:

  • Datele de contact complete ale persoanei de contact desemnate de organizatie;
  • Detaliile organizaţiei necesare pentru redactarea contractului şi emiterea facturii;
  • O scurtă descriere (50 de cuvinte) a organizaţiei pentru site-ul reţelei;
  • Permisiunea (optionala) de a anunţa înscrierea pe site şi pe reţelele de socializare; şi (în cazul acordării acesteia)
  • Sigla organizaţiei, o fotografie la rezoluţie bună şi un citat din partea liderului organizaţiei (Director / Preşdinte).

După depunerea declaraţiei de susţinere, semnarea contractului şi plata facturii, organizația va fi adăugată la lista participanților la Rețeaua Locală.

Pentru a-și păstra statutul de membru, participanții trebuie să îndeplinească următoarele obligații:

  • Să fie participanți “activi” în UN Global Compact, așa cum definește ONU acest statut; acest lucru include, dar nu se limitează la trimiterea unui raport de tip Communication of Progress (CoP), în acord cu regulile UNGC.
  • Să participe la procesul de peer review pentru CoP-uri, așa cum este el definit de Comitetul Director; acest lucru poate include asumarea rolului de peer reviewer sau trimiterea unui CoP pentru review, la cerere.
  • Să plătească taxa corespunzătoare, hotărâtă de Comitetul Director, pentru participarea la Global Compact Network Romania:

o   Companie mare* – 3.500 euro

o   Companie mijlocie – 1.000 euro

o   Companie mică – 500 euro

o   Micro-întreprindere sau organizație non-profit – 200 euro

* așa cum este definită de Recomandarea Comisiei Europene 2003/361 din 6 mai 2003, privitoare la definiția întreprinderilor micro, mici, medii și mari: mare – peste 250 de angajați și cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro | medie – 50-250 angajați, 10-50 mil. euro | mică – 10-50 angajați, 2-10 mil. euro | micro: < 10 angajați, < 2 mil. euro Pentru orice nelămurire privind participarea în Global Compact Network Romania, vă rugăm să contactați  Secretariatul din România.

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...