Evenimente viitoare

Summit-ul ONU de Dezvoltare Durabilă 2015

New York | 25-27 septembrie

Mai mult de 150 de lideri ai lumii sunt așteptați la eveniment, pentru a adopta în mod formal un nou plan ambițios de dezvoltare durabilă. Această agendă importantă va servi ca punct de plecare pentru acțiunile comunității internaționale și ale guvernelor, pentru promovarea prosperității globale și a bunului trai din următorii 15 ani.

Aflați detalii despre acest eveniment


Forumul ONU al Sectorului Privat

New York | 26 septembrie

În 26 septembrie 2015, UNGC și câteva organizații partenere vor aduna la un loc 350 de directori executivi, șefi de state și guverne și lideri din societatea civilă, pentru Forumul ONU al Sectorului Privat.

Aflați detalii despre acest eveniment


Conferința Global Compact +15 Europe despre Viitorul Responsabilității Corporative și al UN Global Compact în Europa

Berlin | 13-14 octombrie

BerlinFundația Global Compact Network din Germania are plăcerea de a anunța găzduirea unei conferințe cu ocazia celor 15 ani împliniți în această toamnă de rețeaua din Berlin a organizației UN Global Compact. La câteva săptămâni după ce vor fi fost adoptate Obiectivele de Dezvoltare Durabilă la New York, la câteva săptămâni înainte ca toate guvernele să negocieze o nouă înțelegere la Paris, Global Compact +15 Europe adună laolaltă Rețelele Global Compact din Europa, pe membrii și pe stakeholderii lor, pentru a discuta despre viitorul responsabilității corporative și al UN Global Compact în Europa.

La conferință este așteptat să participe proaspăt desemnatul Director Executiv al UNGC; conferința va stimula schimbul de idei și dialogul dintre companii și dintre actorii relevanți din cadrul guvernelor, al societății civile, al asociațiilor de afaceri și al altor organizații.

Global Compact Network Romania va participa la această conferință.

Aflați detalii despre acest eveniment


Întâlnirea regională a rețelelor locale din Europa

Berlin | 15-16 octombrie

Această întâlnire va aduce la un loc reprezentanții și persoanele de contact ale tuturor Rețelelor Locale, pentru a schimba bune practici și idei cheie. Această întâlnire va servi drept platformă de prezentare a noutăților globale, de către UN Global Compact in New York și va permite un dialog între sedii și Rețele Locale, mai ales în legătură cu modurile de implementare a Obiectivelor de Dezvolrare Durabilă la nivel local.

Întâlnirea regională va avea loc după conferința Global Compact +15 Europe (vezi mai sus), unde Rețelele Global Compact Locale din Europa, participanții lor și stakeholderii se vor aduna pentru a discuta viitorul responsabilității corporative și al UN Global Compact în Europa.

Global Compact Network Romania va participa la această întâlnire.

Aflați detalii despre acest eveniment


Forumul ONU 2015 de Afaceri și Drepturile Omului

Geneva | 16-18 noiembrie

S-au deschis înscrierile la al patrulea Forum anual de Afaceri și Drepturile Omului, organizat de Grupul de Lucru ONU pe Afaceri și Drepturile Omului.

Aflați detalii despre acest eveniment


Forumul de Afaceri despre Protejarea Climatului

Paris | 7-8 December

Găzduit de UN Global Compact, UNEP și secretariatul UNFCCC, în cooperare cu viitoarea Președinție Franceză COP21/CMP11, Forumul de Afaceri despre Protejarea Climatului va oferi un prilej pentru companii și investitori de a se întîlni cu guverne, societatea civilă și ONU, pentru a mobiliza agenda despre climat.

Cu sesiuni plenare și tematice și cu întâlniri la nivel înalt, Forumul va servi drept o platformă pentru companiile care vor să demonstreze progresul făcut și să anunțe noi angajamente la acțiune.

Aflați detalii despre acest eveniment

Noutăți


Companiile producătoare de tutun vor fi eliminate din rețeaua UN Global Compact
Companiile participante a căror activitate implică fabricarea sau producerea de produse din tutun vor fi eliminate de la data de 15 octombrie 2017, anunță United Nation Global Compact ca urmare a actualizării politicii de integritate. Citește mai mult...

Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...