Global Compact Network Romania

În 17 aprilie 2014, printr-o Scrisoare de Intenție emisă de United Nations Global Compact Office din New York, semnată de dl. Walid Nagy, Head of Local Networks, The CSR Agency a primit mandatul de a stabili o Rețea Locală Global Compact în România (GCNRo).

dragos tutaÎntr-un mediu sărac și care nu sprijină dezvoltarea sustenabilă, organizațiile nu se pot dezvolta sănătos. Majoritatea companiilor multinaționale care au subsidiare în România și care conduc acum locomotiva economică a țării sunt deja semnatare ale celor 10 principii Global Compact. Le așteptăm alături de noi în acest efort pentru a asigura împreună sustenabilitatea mediului economic local.

Dragoș Tuță, Director Executiv Global Compact Network România

Detalii despre Local Networks | UN Global Compact

13 luni mai târziu, 22 de participanți și câțiva parteneri dedicați, Global Compact Network Romania s-a lansat oficial în 15 mai 2015.

mariana gheorghePrin rețeaua locală a UN Global Compact avem șansa să formăm o platformă de dialog, dar și de acțiune concretă. Ne dorim ca împreună să fim inovatori în a motiva și influența stakeholderii fiecărei companii, astfel încât să creăm efecte pe termen lung. Acțiunile noastre vor avea un impact din ce în ce mai mare pe măsură ce implicăm nu numai mediul de business, dar și autorități și societatea civilă într-un demers ce poate fi un bun exemplu de colaborare între sectorul privat și cel public.

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom

Conducerea & Comitetul Director

Documentele care guvernează Global Compact Network Romania sunt:

  • Memorandum of Understanding
  • Structura de conducere

Inițial, cei 22 de participanți au ales 7 membri ai Comitetului Director, prezidat de Dna. Mariana Gheorghe, Director General Executiv, OMV Petrom, primul Representative of Global Compact Network Romania. Vezi structura actualizată a Comitetului Director.

Dora Surugiu - Asociatia MaastrichtFiind deja de mai bine de doi ani semnatari ai Principles for Responsible Management Education, parte a UN, ne-am bucurat să aflăm despre inițiativa de a aduce în România Global Compact, mai ales că România era singura țară din regiune în care rețeaua nu era prezentă deja. În acest context prezența noastră printre primii susținători ai UN Global Compact Report în România este firească. Ne-am dorit ca și pe această cale să susținem și să promovăm concepte precum: management responsabil, shared value, implicare socială. Tot ceea ce ne dorim mai departe este să vedem cât mai multe companii, și în special companii românești, și ONG-uri care să se alăture acestei inițiative.

Dora Surugiu, Managing Partner Asociația Maastricht School of Management Bucharest

Jaak MikkelÎntotdeauna ne implicăm în proiecte care să aducă valoare în comunităţile în care operăm şi prin care să reducem impactul asupra mediului. Participând la fondarea Global Compact Netowrk Romania, dorim să ne asumăm rolul de a promova standarde înalte în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă şi sustenabilitatea afacerilor în România.

Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.Extinderea UN Global Compact în România demonstrează că am ajuns la o masă critică şi că trebuie să încurajăm întreaga comunitate de afaceri să se alăture efortului de a consolida sustenabilitatea mediului de business românesc. EY s-a alăturat rețelei UN Global Compact Network România ca membru fondator, întrucât credem în cele 10 principii care guvernează această inițiativă. Dorim să vină alături de noi cât mai multe societăţi comerciale din ţară, pentru că doar astfel vom crea acel ecosistem care poate genera soluții sustenabile pentru viitorul României.

Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România

Steven van Groningen_newAlăturarea Raiffeisen Bank la inițiativa de responsabilitate la nivel mondial UN Global Compact este un pas firesc, ce vine în continuarea celor deja făcute de companie în promovarea unor practici de business responsabile. În consecință, am decis totodată să facem parte din grupul de inițiativă ce va înființa o rețea locală UNGC, care, într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, sperăm să reunească cât mai multe companii din România preocupate de dezvoltarea durabilă.

Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank

foto Miroslav MajorosSuntem cel mai mare operator de servicii integrate în piața de telecomunicații datorită acțiunilor noastre strategice și comerciale, dar drumul spre poziția de lider ar fi imposibil fără eforturile noastre pe termen lung pentru susținerea dezvoltării unui mediu de afaceri sustenabil și a unei societăți durabile. Ne respectăm angajamentul de operare responsabilă cu privire la piață, societate, mediu și angajați, în conformitate cu cele 10 principii ale Global Compact a ONU, principii pe baza cărora Telekom România raportează încă din anul 2010.

Miroslav Majoroš, CEO Telekom România

Noutăți


Global Compact Network România își schimbă Comitetul Director. Costinela Drăgan devine noul președinte.
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România. Citește mai mult...

România are de recuperat un deficit istoric de absolvenţi de învăţământ superior
Ponderea absolvenţilor de învăţământ superior în totalul populaţiei active este (în 2016), în România, cea mai scăzută din Uniunea Europeană: 15,1%, în timp ce media UE este de 27,2%, se arată în cel mai recent infografic publicat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Citește mai mult...

Ești tu următorul pionier SDG?
UN Global Compact a început căutarea de noi pionieri în rândul liderilor de afaceri care iau măsuri pentru a susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG). Citește mai mult...

UN Global Compact lansează Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen
UN Global Compact a lansat Instrumentul de Analiză a Diferenței de Gen, o platformă online care ajută companiile să identifice punctele forte, lacunele și oportunitățile de îmbunătățire a egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, în cadrul piețelor economice și a comunităților pe care le deservesc. Citește mai mult...

UN Global Compact face apel la liderii de afaceri să prioritizeze egalitatea de gen
De Ziua Internațională a Femeii, UN Global Compact și-a luat angajamentul de a uni comunitatea de afaceri pentru a prioritiza egalitatea de gen. Citește mai mult...